08 februari 2024

Det nya året med Helltown Hellcats


08 februari 2024

Det nya året med Helltown Hellcats


Förra året blev Vesterlins huvudsponsor för roller derby-klubben Helltown Hellcats. Genom samarbetet fick vi chansen att ta del av deras matcher, både i Sverige och internationellt. Låt oss kasta ett öga över roller-derby-axeln för att se vad som hände 2023 för att sedan vända blicken framåt. Vi gör det genom en intervju med djävulskatterna!

Hur skulle ni beskriva Helltowns roller derby-år 2023?

Året har varit oerhört händelserikt för oss. Vi har spelat flera matcher och turneringar och haft förmånen att träna under ledning av gästcoacher från bland annat Manchester och Malmö. Flertalet roliga händelser helt enkelt!

Finns det några extra minnesvärda händelser från året 2023?

En särskilt minnesvärd händelse var definitivt när vi tog hem segern i vår serie för säsongen 2022/2023 i mars. Dessutom var turneringen i Österrike en fantastisk upplevelse som definitivt sticker ut.

Hur ser läget ut i tabellen just nu, och vad kan vi förvänta oss framöver?

För närvarande ligger vi trea av fyra i serien och vi har spelat hälften av säsongens matcher. Resterande matcher spelas i slutet på februari under en helg i Luleå, så mycket kommer att avgöras där.

Finns det något som ni ser fram emot extra mycket under det nya året?

Vi ser särskilt fram emot en turnering vi planerar i maj, där vi hoppas välkomna lag från andra länder.

Har klubben några huvudmål för det kommande året?

Vårt huvudmål är att integrera våra nya medlemmar som började i höst och de som ansluter i februari. Vi vill skapa en stark sammanhållning i laget. Dessutom strävar vi efter att skicka vårt juniorlag, hells kittens, på ett träningsläger.

När och var spelar ni er nästa seriematch?

Vi åker till Luleå sista helgen i februari för att spela mot Stockholm och Malmö (seriespelsmatcher bunkras ihop ca 5-6 st på gemensamma helger för att det ska bli färre resor, och för vår del blev det alltså matcher mot lag som ligger relativt nära, hela vägen borta i Norrland)

Finns det några spännande turneringar att se fram emot och går dessa att streama?

Ja, matcherna i Luleå kommer att streamas via Solid Sport. Vi planerar även för en hemmaturnering i maj, som också kommer att vara tillgänglig via Solid Sport.

För den som bor i eller i anslutning till Helsingborg och skulle vilja prova på Roller Derby under 2024, hur går den till väga?

Då behöver man vara lite kvick för vi har en nybörjarkurs som pågår just nu! Man kan hålla utkik i våra sociala medier för info om prova-på, roller disco och andra event.

Tack! Vi ser fram emot att följa er under det nya året!