15 december 2019

Lucka nr 15


15 december 2019

Lucka nr 15


Vesterlins har tagit fram en adventskalender där samtliga intäkter går oavkortat till Stockholms Stadsmission. I vissa luckor döljer sig en fråga och svaren publiceras löpande här på vår hemsida.


15. I HasseåTages Svea Hunds limerickar flyger en naken lantmätare ut genom ett franskt fönster på Hotell Kung Karl. Varför?

”Lidelsen kan ibland driva vanligen sansade människor till handlingar av det häftigaste slag. Jag känner personligen en lantmätare, som gripen av en överväldigande passion för en kioskföreståndarinna, vid ett nattligt möte med henne på Hotell Kung Karl, slet av sig sina kläder, så att de flög i små trasor och flagor i hela rummet som konfetti, klättrade upp på mahognykommoden och kastade sig mot sin älskade i bädden med sådan våldsamhet, att han missade sängen, for genom ett franskt fönster, fortsatte genom en baldakin ner på trottoaren, rakt på en polishäst, som han i sitt uppskruvade tillstånd omedelbart befruktade. Den nedkom i sinom tid med en kentaur som medverkat på film under artistnamnet Kent Aurén.”

Hans Alfredsson, Svea Hunds limerickar, Wahlström & Widstrand