Kristian Pedersen

advokat

Kristian Pedersen

advokat

Kort om Kristian

Kristian är advokat och undervisar om offentlig upphandling och andra affärstransaktioner mellan offentliga och privata parter. Till vardags arbetar han med rådgivning inom dessa områden och företräder såväl upphandlade myndigheter och enheter som leverantörer i alla typer av affärer mellan offentliga och privata parter. Kristian har arbetat på advokatbyrå sedan 2006, nu är han delägare i Advokatfirman Kahn Pedersen. Dessförinnan har han arbetat på Nämnden för offentlig upphandling och Konkurrensverket.

Han är författare till böckerna Centrala frågeställningar vid offentlig upphandling och Upphandlingens grunder samt till ett stort antal artiklar om upphandling och näraliggande frågor.

Styrkor som lärare?

– Jag är en riktig upphandlingsnörd, som tycker att offentlig upphandling är det mest spännande som man kan arbeta med, och jag försöker förmedla den entusiasmen till deltagarna. Min roll som rådgivare åt båda sidorna i den offentliga affären gör också att jag kan presentera olika perspektiv på frågorna och konkretisera utbildningen med många praktiska exempel..

Vad är roligast med att undervisa?

– Jag gillar när deltagarna får ”aha-upplevelser” och får med sig kunskaper och idéer som de kan omsätta i praktiken redan nästa arbetsdag. Det är också roligt att kunna avdramatisera juridiken och slå hål på en del myter om juridik i allmänhet och upphandling i synnerhet.

Kurser med Kristian: