30 november 2023

Helltown Hellcats reser till Graz


30 november 2023

Helltown Hellcats reser till Graz


Denna helg, den 2-3 december, beger sig djävulskatterna från Helsingborg till Graz i Österrike för att delta i en Roller Derby-turnering. Inför denna händelserika helg har vi fått möjligheten att sitta ned med Helltown för en kortare intervju.

Ryktet säger att Helltown beger sig söder ut för en turnering i Graz denna helg. Kan ni berätta lite om vad det är för typ av turnering?

Absolut! Det är inte något officiellt mästerskap, utan en vanlig turnering. Men däremot kommer resultaten att påverka vår ranking, vilket gäller för alla matcher vi spelar.

Hur många lag deltar i turneringen?

Det är fyra lag inklusive oss. Så vi kommer att spela tre matcher; två på lördag och en på söndag.

Kommer ni att spela mot lag från fler länder än Sverige och Österrike?

Ja, utöver oss kommer Zürich City från Schweiz, Stuttgart Valley från Tyskland, och arrangören Dust City från Graz, Österrike att delta.

Spännande! Vilka står ni mot i inledningsmatch?

Vi spelar den första matchen i turneringen mot Zürich City. Det ska bli spännande!

Har ni mött något av dessa lag tidigare?

Nej, det här blir första gången vi möter dem. Det är alltid spännande med nya motståndare. Vi brukar ha bra koll på våra motståndare i Sverige, men här är det lite av en överraskning.

För den som vill följa er i helgen, kommer det att finnas möjligheter att streama turneringen?

Tyvärr finns det ingen stream för turneringen, men vi planerar att hålla våra följare uppdaterade via vår Instagram genom hela helgen.

Vi ser fram emot det, stort lycka till!