Nyrustad skolbyggnad – Mutomoprojektet

Vi är mycket stolta och glada över att vårt första projekt på internationell mark nått sitt första delmål. En helt nyrustad skolbyggnad är på plats i Syungoni, strax utanför Mutomo i Kenya. Förutom förhöjt och nytt tak (inkl. nya takstolar) har väggar putsats, nya fönster och dörrar på plats samt nytt golv.

Skolan är byggd på 1960-talet och där går 257 elever + 21 stycken i förskola. I de högsta klasserna finns 80 st elever som sover över i skolans klassrum och får mat för att få bättre studiero. Bortsett från den nya byggnaden har skolan tidigare aldrig renoverats och är i mycket dåligt skick. Därför finns det fortfarande stort behov av ytterligare renovering av klassrum, inköp av vattentank, skolkök, lärarrum och övernattningshus. Här finns mycket som behöver göras för att få en bättre tillvaro för elever och lärare.

Vesterlins är med och sponsrar upprustningen av skolan via Mutomoprojektet. Skolan är i mycket dåligt skick och är i behov av renovering och modernisering. Hör av dig till [email protected] eller till Mutomoprojektet om du/ni vill vara med och bidra på ett hörn!


Gamla skolbyggnaden


Skolbyggnaden efter renovering


Nya takstolar