Susanne Falk

advokat

Susanne Falk

advokat

Kort om Susanne

Susanne Falk är advokat och delägare på Landahl Advokatbyrå och undervisar främst inom områdena bostadsrätt och föreningsrätt samt fastighetstransaktioner, med huvudvikt mot nyproduktion och exploateringsfastigheter.

Susanne Falk har innan hon 2002 började arbeta på advokatbyrå arbetat på ett fastighetsbolag.

Hur kommer det sig att du började undervisa?

– Jag fick en förfrågan av en kollega att ta över en kurs som kallades bostadsrättsdagen. Jag tyckte det var väldigt roligt att få dela med mig av mina kunskaper och sedan har det fortsatt.

Dina styrkor som lärare?

– Att jag har både teoretisk och praktisk erfarenhet och därför kan bygga upp kursen både på juridik, förarbeten och praxis men även på ärenden som jag själv hanterat genom förhandlingar eller processer. Jag brukar ofta få feed-back efter kurser som jag har haft att jag använder ett enkelt språk, svarar på alla frågor och har mycket energi och därför når fram till deltagarna.

Vad är roligast med att undervisa?

– Kontakten och diskussionen med deltagarna, utmaningarna i att svara på de frågor som dyker upp och möjligheten att ytterligare fördjupa mig inom mina ämnen. Det är extra bra för min egen utveckling att få följdfrågor och nya synvinklar på den juridik jag undervisar i. Att kursdeltagarna har nytta av kursen i verkligenheten är mitt mål – kursen ska hjälpa deltagaren att utvecklas i sitt arbete och därmed leda till ett bättre resultat för företaget de äger eller arbetar på.

Oanad talang?

– Jag gillar att fiska.

Kurser med Susanne: