Alex Samhällsbyggare – branschens peka-läsa bok

Det utbildas för få samhällsbyggare, kanske för att barn inte vet vad ingenjörer, jurister och lantmätare egentligen gör. I denna peka-läsa bok behandlas delar av samhällsbyggnadsprocessen på ett sätt som förhoppningsvis roar och undervisar både äldre läsare och yngre lyssnare. En perfekt gåva till de nyblivna föräldrarna, ansvarstagande mor- och farföräldrar eller direkt till den lilla samhällsbyggaren in spe.

Handlingen då? De två exploatörerna Alex och Tim får under en dag på förskolan tampas med både Nämnden, Länsstyrelsen och Lantmätaren, i skepnad av andra barn och pedagoger, innan sandslotten kan fullbordas och sagan få sitt lyckliga slut.

Vi är medvetna om att både Länsstyrelsen och Nämnden framställs i lite dålig dager i just denna saga, men den är inte helt objektiv. Den beskriver Alex och Tims upplevelser och känslor, vilka inte nödvändigtvis tar hänsyn till allmänna intressen, hur viktiga de än är. Inga allmänna intressen kom dock till skada under produktionen av boken och både författaren och förlaget uppskattar det arbete som utförs av kommuner och länsstyrelser.

Gör ett barn en tjänst, motivera det att bli samhällsbyggare! Beställ boken här.